Loisteho, mitä se oikein on?

Loisteho on värähtelevää tehoa, joka kuormittaa jakeluverkkoa, mutta ei tee työtä. Yritykselle loisteho on pelkkä kuluerä, koska sähköntoimittajat perivät loistehosta erilliskorvauksen. Loistehon kompensointi tuo selvää säästöä sähkölaskuissa.

Loisteho on kallista – sen kompensointi ei.

Moni yritys ei tiedä mitään loistehosta, itse asiassa moni pitää asiaa keksittynä. Sitä se ei kuitenkaan ole. Asia on helppo todeta suoraan sähkölaskusta, sillä loistehosta maksaminen on kallista lystiä. Onneksi asia on helppo korjata loistehon kompensoinnilla. Loistehon kompensointi tapahtuu asentamalla sähköverkkoon loistehon kompensointilaitteisto.

Kompensointilaitteiston mitoitukseen tarvitsemme yrityksen vuoden sähkölaskut (laitteiston mitoitus/tarjous tehdään laskujen Kvar-osion mukaan). Ennen tarjouksen antamista teemme mittaus- ja kartoituskäynnin yrityksen tiloihin. Käynnillä määritetään muut mahdolliset asennukseen liittyvät kustannukset. Yrityksesi voi maksaa kompensointilaitteistoa pois myös osamaksulla, parhaassa tapauksessa kuukausittaisilla sähkölaskun säästöillä.

Mistä tiedän maksaako yritykseni loistehosta?

Sähkölaskun avulla on helppo tarkistaa, mikäli yrityksenne maksaa loistehomaksua. Loistehomaksua maksetaan, jos yrityksenne liittymän pääsulakkeet ovat isompia kuin 63 A ja teillä on käytössä tehosiirto. Loisteho voidaan lähes täydellisesti poistaa kompensoinnilla, kompensoinnista ei aiheudu lisäkustannuksia sähkölaskuun. Kompensoinnilla voidaan säästää suuria summia vuositasolla sekä välttyä kalliilta sähkölaitteistojen remontointi ja laajennustöiltä. Ohessa on esimerkki tyypillisestä sähkölaskusta, katso rivi: Loistehomaksu. Kyseinen kohta sähkölaskusta on mahdollista poistaa kompensointikeskuksella ja säästää sähkölaskuissa satoja euroja kuukaudessa.


 

Loistehon toteaminen ja kompensointi, toimi näin:

  1. Tarkista yrityksesi sähkölasku ja loistehomaksun määrä.
  2. Jos määrä yllätti, niin ole rohkeasti meihin yhteydessä. Mitoitamme tarpeitanne vastaavan laitteiston ja teemme yrityksellenne selvää säästöä.

Hyödynnä ACDC-Eletric Oy:n Säästötakuu!

Mikäli asentamamme kompenstointilaitteisto ei poista loistehoa ensimmäisen kuuden kuukauden ajan (alkaen asennuspäivästä), niin maksamme menetetyn säästön takaisin. Ota yhteyttä ja laitetaan turhalle sähkönkulutukselle loppu!